skip to Main Content
+36 1 266 7601 | +36 20 338 3808 kapcsolat@dft.hu 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22. 2. lház. 2. em. 14.

Információk:

Látom a fülemmel, hallom a kezemmel: iskolai gyakorlatok a többszörös intelligencia alapján

 • Időpont: 2021. május 27.
 • Időtartam: 14:00-15:30 
 • Forma: Interaktív webinárium; online, zoom alkalmazáson keresztül

Miről lesz szó?

A gyerekek, akárcsak a felnőttek, nem egyformán tanulnak: eltérő preferenciáik vannak azzal kapcsolatban, hogy egy-egy témát vagy tantárgyat milyen módon tudnak a leginkább hatékonyan és szívesen megismerni. A többszörös intelligenciák megléte az egyik oka annak, hogy a diákok között van aki akkor tanul jól, ha mindent elmondanak neki, mások rajzolva vagy éppen írva tudnak információkat feldolgozni, megjegyezni.

Mit tehet egy pedagógus azért, hogy a kötelező tananyagmennyiség mellett a diákok lelkesek, energikusak, motiváltak legyenek, bevonódjanak, megértésben és megélésben egyaránt előrelépjenek? Hogyan lehet egy-egy tanórát kezdeni, zárni, keretezni a többszörös intelligencia gyakorlataival? Milyen egyszerű feladatok, játékok vannak, amiket beépítve a gyerekek sokkal jobban bevonódnak és felelősséget vállalnak a saját tanulási folyamatukért?

 

Milyen kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást ad és kinek hasznos?

A program során a fenti kérdéseket járjuk körbe egyszerű, könnyen adaptálható gyakorlatok bemutatásával. A gyakorlatok egy vagy több intelligenciára építenek, és nagy előnyük, hogy akármilyen tanórán be lehet őket építeni, legyen szó a mohácsi csatáról, egyenlő szárú háromszögekről, osztályfőnöki óráról vagy éppen a biológia rejtelmeiről.

A webináriumon kitérünk arra, hogy Howard Gardner elmélete hogyan segítheti a differenciálást, és arról is lesz szó, hogy milyen gyakorlatokban érdemes gondolkodni 5 vagy 30 fős csoportoknál, illetve mit lehet kezdeni 5 vagy éppen 45 perc alatt.

A program gyakorló pedagógusok, foglalkozásvezetők, osztályfőnökök, intézményvezetők számára hasznos, a gyakorlatok iskolai környezethez illeszkednek.

Ki az előadó?

 • A program facilitátora Szirtesi-Nagy Réka, szervezetfejlesztési igazgató, aki az elmúlt egy évben több száz online programot tartott, 5 fős csoportfoglalkozástól 150 fős konferenciáig, zárt tréningektől nyílt workshopokig.
 • Réka innovátorként folyamatosan kutatja azokat a digitális eszközöket és online jól működő gyakorlatokat, amiket vezetők és trénerek egyaránt tudnak alkalmazni. A tudását és tapasztalatait szívesen osztja meg egy jó hangulatú, mozgalmas és inspiráló program keretében.

A program nagyfokú résztvevői aktivitásra épít, így a résztvevőket kérjük, a maximális saját élmény érdekében asztali gépről vagy laptopról, kamerával és mikrofonnal csatlakozzanak az eseményhez.

Jelentkezés:

  Vezetéknév (kötelező)

  Keresztnév (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Munkahely neve (kötelező)

  Munkahely címe (kötelező)

  Beosztás (kötelező)

  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.

  Hozzájárulok, hogy DFT-Hungária Zrt. a tudásszolgáltatásairól, zártkörű kedvezményeiről, és az aktuális pályázati lehetőségekről értesítést küldjön.

  DFT-Hungária Egynapos Programok
  Back To Top